montigalaBadalona, 14 de desembre de 2016

Tant el grup municipal de Guanyem Badalona en Comú com els nostres socis de govern ERC-Avancem-Mes i ICV-EUiA hem mantingut i mantenim el nostre compromís de trobar la millor solució possible per a Badalona Capaç. En els darrers mesos les diferents àrees tècniques i polítiques implicades han treballat intensament per buscar una alternativa al projecte aprovat inicialment en l’anterior mandat i que implicava la construcció del Centre Ocupacional al Turó de l’Enric.

En la cerca d’alternatives des d’un primer moment s’han tingut en compte les peticions de mínims que ens havia fet arribat la Fundació Badalona Capaç. Fruit d’aquesta feina apostem per la proposta de construcció de l’equipament social en un solar públic de Montigalà. Aquesta és la millor opció per a la ciutat i per a la Fundació, perquè compleix amb les demandes que ens han fet el patronat i els pares i mares dels usuaris i per la seva seguretat i rapidesa en la tramitació i execució. També perquè no representa cap impacte ambiental ni perjudica el petit comerç. I a més a més, per les possibilitats de créixer i convertir-se en un equipament de ciutat que pugui incorporar altres serveis. El projecte a Montigalà compta igualment amb diferents inversions associades que suposaran millores en la mobilitat i els espais públics al barri de Montigalà.

En una reunió de Govern, els grups municipals de Guanyem Badalona en Comú (5 regidors) i ICV-EUiA (2 regidors) van optar per seguir explorant alternatives per a Badalona Capaç i descartar definitivament l’opció de portar a ple el projecte de Mercadona al Turó de l’Enric. El Govern, per majoria, ha votat seguir apostant per opcions consensuades i descartar definitivament l’opció del Turó de l’Enric.

Estem convençuts que els grups que conformen el Govern de Badalona continuaran treballant per trobar el consens que necessita al Ple municipal el projecte de Montigalà. Un consens entre Govern, entitats, agents socials i ciutadania que posi en valor les gestions i feina transversal feta fins ara i que ha permés trobar el que semblava impossible: una alternativa que suposi un canvi de model de ciutat, que passi de construir projectes en base a l’especulació urbanística i afavorir empreses privades, com Mercadona, a l’aposta per l’inversió pública en serveis públics, sense malmetre el patrimoni natural ni perjudicar el petit comerç.

Share This