Els principals reptes de Guanyem a partir d’ara seran reforçar la seva presència al carrer i promoure la unitat popular

Guanyem Badalona en Comú destinarà més de 20.000€ del salari dels seus regidors i regidores a projectes per promoure la unitat popular a la ciutat.

El codi ètic de l’organització marca que els regidors i regidores no poden percebre un salari 3,5 vegades superior al salari mínim. Per això, destinaran la diferència entre aquest import i el seu salari oficial als projectes d’unitat popular, un cop cobertes les despeses mínimes necessàries per desenvolupar l’acció política de la candidatura.

Un any després del seu naixement, l’assemblea de Guanyem ha aprovat propostes per reformular el seu model organitzatiu i guanyar més presència al carrer.

Guanyem Badalona en Comú (GBeC) ha celebrat aquest diumenge, 28 de febrer, una assemblea per fer balanç del seu primer any de funcionament com a plataforma ciutadania i marcar els reptes de futur d’ara en endavant. L’assemblea s’ha celebrat a l’escola Antoni Botey, el mateix espai on ara fa un any es va produir la confluència entre diferents plataformes ciutadanes que apostaven per la ruptura democràtica a la ciutat en el projecte comú de Guanyem.

En quant al balanç del primer any de Guanyem, s’ha destacat especialment la fita que ha suposat l’arribada al govern municipal i a l’alcaldia de la ciutat, que ha permès situar Badalona entre les ciutats referents del canvi i de la ruptura democràtica. Així mateix, s’han posat en valor noves pràctiques impulsades per Guanyem, com les assemblees obertes, perquè els veïns i veïnes puguin formular preguntes als regidors i regidors de GBeC sobre els temes que els preocupen; o el projecte de construir la República catalana al bari a barri.

Pel que fa als reptes de futur, s’ha debatut especialment com reformular el model organitzatiu per guanyar en eficàcia, tornar a guanyar presència al carrer i visibilitzar més el projecte de Guanyem com a plataforma ciutadana, més enllà de la seva presència a les institucions, després dels primers 7 mesos al govern municipal.

A més, s’ha presentat a l’assemblea el projecte de Guanyem d’impulsar i finançar projectes en favor de la unitat popular a la ciutat de Badalona. La proposta consisteix en destinar l’excedent de sou dels regidors i regidors de Guanyem Badalona en Comú, més de 20.000€,  a aquests projectes i és que el codi ètic de l’organització marquen que, com a màxim, poden percebre 3,5 vegades el salari mínim interprofessional. És a dir, destinaran la diferència entre aquest import i el seu salari oficial a aquests projectes, un cop cobertes les despeses mínimes necessàries per desenvolupar l’acció política de la formació. A partir d’ara, Guanyem Badalona determinarà els criteris que hauran de complir aquests projectes i com podran optar a aquest finançament.

Inauguració de l’Ateneu “Carme Claramunt” de Guanyem Badalona en Comú

Per tal d’avançar en l’objectiu d’apropar-se a la ciutadania, Guanyem Badalona en Comú inaugura el proper dissabte, 5 de març, el seu nou local, al que l’han volgut dotar d’un projecte social obert a tota la ciutat: l’Ateneu Carme Claramunt, situat al Passeig de la Salut 98. Ho farà amb una jornada d’activitats i portes obertes a tots els veïns i veïnes (properament es farà públic el programa de la jornada).

Badalona, 28 de febrer del 2016

Share This