25N: Avui, com cada dia, germana jo et crec! Eradiquem la violència envers les dones!

25N: Avui, com cada dia, germana jo et crec! Eradiquem la violència envers les dones!

Arriba de nou el 25 de novembre, un nou Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència Envers les Dones. Un dia que no ens agrada, que preferiríem que no s’hagués de celebrar perquè ja haguéssim aconseguit eradicar aquesta xacra.

Massa sovint ens aixequem amb notícies sobre violència masclista. Ens arriba l’agressió, la violència física, però darrera aquesta agressió no només hi ha una víctima i un agressor, hi ha tota una teranyina de gent que ho permet, de gent que mira cap a una altra banda per no veure-la.

La violència, però no s’acaba aquí. Aquestes setmanes hem observat, amb horror, el cas de La Manada, que exemplifica les violències que pateixen les poques dones que s’atreveixen a denunciar. Han de patir una justícia que desprotegeix a la víctima durant i després del judici, però també ha de patir un judici social sobre ella, on s’arriba a dubtar de la seva versió.

Construir una societat on la violència masclista envers les dones s’hagi eradicat i on existeixi una igualtat real és cosa de totes i de tots, i alhora de cadascuna de nosaltres. Avui, en el Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència ver les Dones és un bon dia per reflexionar, per recapitular i analitzar les nostres actituds, les nostres accions, per tal de poder, entre totes i tots, eliminar aquesta xacra.

Per això, avui 25N, i cada dia, germana, jo et crec! Eradiquem la violència envers les dones!