Assistents:
Guanyem Badalona en Comú: Laia Sabater i Jose Téllez
Ciutadans: Juan Miguel López i Fausto Ramírez

 • Guanyem Badalona destaca els seus 3 eixos principals de campanya: emergència social, democràcia i transparència i compromís amb el procés constituent. C’s destaca que està en desacord és amb aquest tercer eix.
 • C’s declara que tenien i tenen assumit el seu paper d’oposició. Al PP els uneix la defensa del marc constitucional espanyol, però també desitgen, com Guanyem Badalona en Comú unes polítiques diferents.
 • C’s considera que Guanyem Badalona ha tret bons resultats en barris «no nacionalistes» (sic) i que això hauria de fer reflexionar la formació sobre si prioritzar o no aquest eix que, segons el seu parer, crea «fractures socials» a la ciutat. Guanyem Badalona en Comú, al contrari, considera que ha tret bons resultats en tots els barris de Badalona fent explícit sempre els 3 eixos principals dels nostre programa.
 • Es debat una estona sobre el concepte de «desobediència civil». C’s no està d’acord a utilitzar el concepte. Guanyem Badalona en Comú creu que només s’ha de practicar la desobediència civil en casos de greu injustícia social i aixecant gran consens social al seu voltant.
 • Hi ha acord també a potenciar els districtes com a unitat municipal mínima amb capacitat tècnica.
 • En aspectes de participació ciutadana també es destaquen graus d’acord a impulsar vies de participació telemàtica i no exclusivament presencials. C’s demana que la participació fonamental és a través de les urnes.
 • En aspectes econòmics, C’s està molt preocupat per si Guanyem Badalona en Comú vol apujar impostos municipals de manera indiscriminada. Guanyem Badalona estudiarà la manera d’augmentar ingressos sense perdre la vista l’emergència social que pateixen moltes famílies de la ciutat i la redistribució de la riquesa.
 • En polítiques d’ocupació, C’s demana prioritzar polítiques de crear empreses. Guanyem Badalona vol impulsar l’IMPO com a laboratori de creació de llocs de treball.
 • Sobre organigrama, C’s està interessada a saber com Guanyem Badadalona en Comú vol organitzar el nou govern. Aquests expliquen que durant les negociacions amb la resta de forces imperen criteris de transversalitat entre àrees. Sobre organismes autònoms municipals Guanyem Badalona espera entrar i estudiar i poder aplicar mesures de transparència en aquests organismes per poder prendre mesures consensuades.
 • Per acabar. Sobre la votació del Ple d’investidura de dissabte, 13 de juny, C’s anuncia que no donarà suport a la candidata a alcaldessa Dolors Sabater. Tot i que C’s té el criteri de donar sempre suport a la llista mes votada, podria donar suport a una candidatura alternativa si té criteris programàtics de democràcia i transparència i anticorrupció.
 • Però no vol donar suport a un govern o alcaldessa de caire sobiranista, donat que per C’s és un pilar fonamental del seu programa la defensa del marc constitucional espanyol. No volen donar suport a un govern que té entre els seus eixos principals, al seu parer, defensa de la independència de Catalunya.
Share This