Dilluns 8 de juny, 19h

 

Assistents per part de CIU: Ferran Falcó, David Torrents, Miquel Casulà, Jordi Subirana, Marta Escribà, Toni Figuera

Assistents de Guanyem Badalona en Comú: Marc Sallas, Alfredo Amestoy, Laia Sabater i Mercè Cabrera

 

S’inicia la reunió acordant que s’aixecarà acta de la sessió, que es farà pública posteriorment.

  • CIU reconeix que el resultat després de les eleccions els fa estar en una posició que no els agrada gaire. Tenen assumit que el seu paper serà el de formar part de l’oposició. Els seus representants manifesten que estarien disposats a donar pas a una alternativa a Xavier García, del PP, i que, dins d’aquesta possibilitat, valoren el recolzament a la investidura de Dolors Sabater. No obstant, expliquen que les dues organitzacions que componen CIU (CDC+UDC) tenen assemblees durant aquesta setmana; CDC, aquest dimecres, i UDC, dijous, i que serà en aquestes assemblees on decidiran les seves posicions definitives.
  •  CIU Manifesta que estan disposats a posar tot el seu coneixement al servei de la ciutat. En aquest sentit han elaborat un document, que ja han entregat a ERC i ara entreguen a Guanyem, que conté un conjunt de plantejaments sobre diferents actuacions relatives al govern de la ciutat que voldrien que Guanyem tingués en compte i els donés resposta en aquest sentit durant aquesta setmana.
  • CiU insisteix a manifestar que aquest conjunt de plantejaments no són condicions que posen per donar recolzament a la investidura de Dolors Sabater, però si que assenyala que, per a ells, és molt important que Guanyem doni resposta a aquests punts durant aquesta setmana.
  • Jordi Subirana, en representació d’UDC, explica que estan d’acord en la majoria dels plantejaments que Ferran Falcó ha manifestat en nom de CIU (la reducció dels càrrecs de confiança; ampliar els temes que s’aproven al Ple; la no derogació de l’ordenança de civisme; plantejaments sobre temes urbanístics i sobre Badalona Comunicació, etc.) excepte en el possible vot de recolzament a Dolors Sabater com a futura alcaldessa. Comenten que a l’assemblea del proper dijous a Unió debatran tots aquests temes i ens hi donaran resposta.
  • Miquel Casulà, en representació de CDC, demana que si és possible que es faciliti el full de ruta que pactaran els partits que formaran el nou govern municipal.
  • Per part de Guanyem hi ha el compromís de donar resposta durant aquesta setmana als diferents plantejaments de CIU. El que no saben és si aquesta resposta serà exclusivament de Guanyem o del conjunt de forces que conformaran el nou grup de govern.
  • Per part de Guanyem es manifesta la voluntat de destinar un espai, com més formal millor, per coordinar-se amb la resta de partits de l’Ajuntament, perquè els espais de debat no siguin exclusivament el Ple municipal.
  • Finalitza la reunió a les 20.30h
Share This