Seu d’ERC, dijous, 4 de juny, 19.00h

 

Assistents per part d’ERC: Miquel Estruch, Oriol Lladó, Francesc Ribot, Josep Duran i Raül Vado

Assistents per part del PSC: Àlex Pastor, Rubén Guijarro i Joan Carles la Cruz.

Assistents per part d’ICV-EUiA: Aïda Llauradó i Toni Barbarà.

Assistents de Guanyem: Laia Sabater, Carles Sagués, Marc Sallas i Alfredo Amestoy

S’inicia la reunió acordant que s’aixecarà acta de la sessió, que posteriorment es farà pública.

 

– Laia Sabater, en nom de Guanyem Badalona, fa una valoració sobre les diverses reunions que Guanyem Badalona ha tingut amb les forces presents en aquesta reunió de forma bilateral. Sabater valora aquestes reunions i proposa a la resta de forces polítiques que es pronunciïn a favor o en contra d’envestir la cap de llista de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, com a alcaldessa.

– PSC, ERC i EUiA confirmem que donaran suport a Dolors Sabater perquè sigui la propera alcaldessa de Badalona el proper dia 13 de juny.

-Laia Sabater, portaveu de les negociacions per part de Guanyem Badalona, comunica als mitjans de comunicacions presents a la seu d’ERC l’acord a què s’ha arribat.

– Les 4 formacions afirmem que els programes tenen moltes similituds i coincideixen en el que és fonamental. En un model de govern que es caracteritzi per la transparència, la participació ciutadana vinculant i un codi ètic. Amb la voluntat d’acabar amb l’estil de regidories estanques i apostar per un estil basat en programes d’actuació transversal i la potenciació dels districtes.

– Coincidim a concretar que tota la feina i els acords haurien de passar per tres tipus de nivells:

  • Objectius immediats
  • Objectius de legislatura
  • Objectius estratègics

-On no hi ha coincidència es en l’eix nacional, tal com el proposa ERC. PSC i ICV-EUiA no hi estan d’acord, Guanyem Badalona sí, però proposa solucionar el problema tal com ha decidit Barcelona, amb una consulta a la ciutadania si les altres forces ho veuen bé. Després d’un intens i molt productiu debat, les 4 forces arriben a un acord per desencallar el debat. Es crearà una comissió de treball formada per un membre de cada organització perquè elabori una proposta i la porti a la taula de negociació al mes aviat possible. La comissió es va reunir aquest dissabte, dia 6, al carrer Rector, 45.

 

ACORDS:

-Concretem les negociacions en dos tempos:

-Fase 1. Programa, Organigrama i Investidura.

-Fase 2. Creació de govern i cartipàs.

-La Fase 1 es treballarà en paral·lel amb Programa i Investidura. L’organigrama es treballarà en paral·lel, però amb una intensitat inferior, per tenir-lo gairebé enllestit el dia 13 o una mica més.

-La Fase 2 es treballarà després del dia 13 i fins a final de juliol no es tancarà.

– La bona predisposició de les 4 formacions ens porta a treballar plegades i organitzar-nos de forma conjunta en tres comissions: Comissió de Programa de Govern, Comissió d’Organigrama i Comissió d’Investidura.

– Així mateix acordem continuar les reunions de la comissió de negociació i ens emplacem per a aquesta setmana. Mentrestant, les comissions de treball creades començaran a treballar al més aviat possible.

 

Agenda de reunions:

-Comissió Programa de Govern, divendres, 5 de juny, a les 17.00h, seu d’ICV.

-Comissió Eix Nacional, dissabte, 6 de juny, a les 10.00h, seu Guanyem Badalona.

-Comissió Organigrama, diumenge, 7 de juny, a les 18.00h, seu PSC.

– Finalitza la reunió a les 21:00h

 

Share This