Article d’opinió al Tot Badalona

Per fer una ciutat millor cal una bona recepta en mans d’un equip de cuina amorós, que tingui cura de cadascun dels passos i hi dediqui tot el seu esforç. I Badalona és com un bon plat que requereix dels millors ingredients i del punt de cocció just.

Els ingredients que fan de Badalona una gran ciutat són les ciutadanes i ciutadans que omplim els seus carrers, sigui quina sigui la procedència, omplint-la de vida i donant-li aquell toc final que la fa tan característica.
La cocció en forma d’entitats veïnals, que donen cohesió als diferents barris i ajuden a crear vincles entre la gent que hi viu; i d’entitats culturals de tota mena, que donen color al plat final, fan el plat més gustós al paladar i a la vista. Tot això, relligat amb una bona dosi d’assemblearisme i autogestió, que s’han demostrat ingredients determinants per tot plat ben cuinat a la ciutat.
I quan tots els ingredients funcionen i s’estableix la sinergia idònia, és el moment en què Badalona es converteix en aquella ciutat on tots i totes volem viure.
A dia d’avui, hi ha un cuiner que ha prescindit de tots els ingredients i ha intentat deixar un plat fred, sense gust ni qualitat gastronòmica.
Tanmateix, una plataforma que sorgeix dels ingredients esmentats més amunt ja està quallant arreu de la ciutat, i camina per ser la suma de treball i experiències de tots els veïns i veïnes. Segueix la recepta al peu de la lletra, hi posa tot el seu entusiasme i no té por de coure a foc lent, perquè sap que el resultat final serà un plat d’autor, aquella Badalona que totes i tots volem.
Guanyem Badalona és el nom de la recepta que treballa per la Badalona sense líders, zapatista, inclusiva, activa, participativa, transgressora, insubmisa, indignada, desobedient, rebel, somniadora, feminista, solidària. La Badalona de la revolta que està venint.
I aquesta recepta ciutadana, la millor recepta, farà que Badalona hi surti guanyant.

http://www.totbadalona.com/2015/04/03/aquesta-setmana-a-opinio-en-toni-flores-ens-parla-de-la-millor-recepta-perque-badalona-hi-surti-guanyant/

Share This