Activista veïnal de Llefià llefia.org/blog/toniflores

La nostra ciutat, és el resultat de transformacions constants fetes per millorar-la, per fer-la més humana. Ara fa 40 anys on les lluites per espai públic, o millor dit per preservar espai públic, condemnat a l’especulació urbanística, què va ser conquerit per les dones de la nostra ciutat. Van ser elles les que al gener del 1975 van fer una manifestació on més de 500 portaven espelmes demanant el enllumenament a Llefià. Més tard, al juliol, van ser una altra vegada les dones que ocupaven els terrenys de l’actual parc del Gran Sol. Portaven testos i plantes el mateix va passar al actual parc Salvador Allende i a la plaça de la dona. Aquesta última dedicada al paper de la dona en aquestes lluites.

Va ser l’any de les lluites, per a recuperar espais, per a demanar escoles, CAP, biblioteques i altres equipaments necessaris a la nostra ciutat.

Deu anys desprès al 1985, ara farà 30 anys, a l’abril, el veïnat de Pomar va decidir segrestar 14 autobusos com a forma de protestar per la retirada del transport públic al barri i demanar una tarifa única. Una altra vegada van ser les dones les que van estar al peu de la trinxera vigilant el autobusos i defensar un transport públic de qualitat. Van necessitar més de 500 policies per recuperar els autobusos segrestats.

Ara, 40 anys desprès del 75 tornem a veure com les dones tornen a tenir un paper especial en poder capgirar la ciutat governada pels hereus ideològics de la dictadura franquista.

40 anys desprès tenim l’oportunitat que una dona encapçali la lluita per la transformació social a la nostra ciutat.

40 anys desprès tornem a tenir la necessitat de recuperar l’espai públic al servei del veïnat que el PP ha volgut segrestar i criminalitzar els col•lectius que fan ús.
Serà el 24 de maig on tindrem aquesta possibilitat de poder recuperar aquesta ciutat per la majoria del seu veïnat i serà una dona com cap de llista d’un projecte Badalona zapatista, sense líders, inclusiva, activa, participativa, transgressora, insubmisa, indignada, desobedient, rebel, somiadora, feminista, solidària, la Badalona de la revolta que esta venint. Aquesta responsabilitat la tindrà la Dolors Sabater amb el projecte Guanyem Badalona En Comú.

 

Share This