Candidatures 2019-2023

Guanyem Badalona en Comú ha decidit en procés intern de primàries l’equip de persones que acompanyaran Dolors Sabater i la resta de candidatures d’altres forces polítiques al front d’esquerres que es presentaran a les municipals del maig de 2019. Coneix les persones candidates aquí:

1. Dolors Sabater

1. Dolors Sabater

58 anys. Professora al Júlia Minguell de Llefià. Alcaldessa de Badalona 2015-2018

 

Llicenciada en Ciències de l’educació (pedagoga) especialitzada en terapèutica (educació especial) actualment (en excedència) professora i cap de departament de Ciències Socials a l’institut Júlia Minguell de Llefià, la meva dedicació professional té un recorregut que, i tot i estar sempre dins el camp educatiu, abasta àmbits molt diversos, destacant l’educació especial, l’acollida a l’alumnat nouvingut i els Plans educatius d’Entorn (Sant Roc) dins el pla per la llengua i la cohesió social, i l’impuls de projectes d’aprenentatge i servei. Associativament i des del voluntariat compromès, he estat activa i en alguns casos impulsora en múltiples àmbits relacionats amb els drets de les persones amb diversitat funcional, mobilitat sostenible, drets culturals i lingüístics, de participació cultural, convivència i cohesió social (a Òmnium Cultural), contra el racisme i la xenofòbia, la defensa dels drets socials i públics en general; i a favor del dret d’autodeterminació de Catalunya.

He estat sempre vinculada a la política de ciutat des de l’associacionisme i l’activisme compromès. Però no he militat mai a cap partit polític.La meva trajectòria és transversal i de la independència política n’he fet un tret personal. Fins ara mai m’havia compromès amb cap llista electoral, però, des de les municipals de 2015 l’existència del projecte de transformació que és  Guanyem Badalona en Comú m’hi fa prendre la decisió.

2. Nora San Sebastián

2. Nora San Sebastián

41 anys. Enginyera industrial i tècnica de Residus.

 

Vaig néixer a Tolosa (Guipúscoa) fa 41 anys, tot i que porto tota la meva vida a Badalona. Sóc mare d’una nena i un nen, de 6 i 3 anys. Actualment, visc al barri de Coll i Pujol amb el meu company i els meus fills. Sóc enginyera tècnica industrial especialitzada en química industrial. Al llarg de la meva trajectòria, he viscut a diferents barris de la ciutat i això m’ha permès conèixer i copsar diferents realitats socials. A nivell laboral, fa més de 12 anys que treballo en el foment de la recollida selectiva dels residus municipals a l’Agència de Residus de Catalunya.

Des d’un terreny més personal crec que puc aportar la meva perspectiva com a dona, treballadora, mare i activista, sempre des d’un punt de vista crític, transformador i rupturista. He participat a l’AMPA de l’EBM Virolet i continuo participant a l’AMPA de l’Artur Martorell, alhora que he estat al grup de treball de Bressol de FAMPA’s. 

A Guanyem Badalona en Comú, he format part de a Comissió de programa impulsant jornades temàtiques per al debat i la redacció del programa de la legislatura del 2015. He donat un cop de mà a les companyes d’Institucional amb temes de residus i d’educació de les Escoles Bressol.

3. Carme Martínez Ruzafa

3. Carme Martínez Ruzafa

60 anys. Llicenciada en Biologia i mestra d'educació física.

 

Vaig néixer el novembre de 1959 a Barcelona però sempre he viscut a Badalona, a diferents barris de la ciutat, i en aquets moments visc al barri de Coll i Pujol.

Em vaig llicenciar en biologia i soc mestre d’educació física. Aquesta professió l’he exercit des del 1980, la major part d’aquest temps a l’escola Artur Martorell de Badalona a on també he desenvolupat la tasca de direcció del centre durant 8 anys. 

He treballat i m’he compromès en diferents entitats de la ciutat, he estat present en la gestació de l’important moviment dels esplais laics, impulsant la coordinadora d’esplais de Badalona. També vaig ser present en el nucli que va fer néixer l’associació de veïns del Centre a la segona meitat dels anys 70, mentre participava del incipient moviment d’estudiants de l’institut Isaac Albéniz. Des de principis dels anys 80 he estat vinculada a CCOO, sent delegada sindical a diferents empreses a on he treballat i tenint diferents responsabilitats comarcals i nacionals, tant en l’àmbit d’educació com en d’altres espais: política educativa, polítiques socials, relacions amb els moviments socials, precarietat laboral, etc. En aquesta dècada he participat de manera activa en l’organització de les grans vagues del 87 en l’ensenyament privat i en el 88 en l’ensenyament públic. La meva activitat sempre ha estat vinculada i compromesa amb el moviment educatiu i des d’aquest àmbit, amb altres persones que avui també formen part de Guanyem, varem iniciar “Badalona es mou”.

He militat políticament a ICV i de la mà d’aquest partit he estat coordinadora d’educació i directora de serveis de medi ambient a l’ajuntament de Badalona del 2003 al 2007 i regidora del 2007 al 2011.

4. Toni Flores Fernández de Còrdova

4. Toni Flores Fernández de Còrdova

54 anys. Tècnic de manteniment en telecomunicacions.

 

Tinc 54 anys i visc a Llefià. Vaig treballar com a monitor ocupacional d’electricitat i lampisteria amb col·lectius mal qualificats d’extrema dificultat, la presó de joves, a barris com el Carmel, o els “PIRMIS” a Santa Coloma de Gramenet. En l’actualitat treballo com a Tècnic de manteniment en telecomunicacions.

La meva formació i experiència ha sigut a la universitat Popular de Llefià on he estat formant-me en diferents assignatures: algunes d’elles desaparegudes com el Grup L’Ortiga, el KJA o el Mili KK; i altres encara en funcionament, com l’Arxiu Històric de Llefià, l’AV de Sant Mori i l’AV de Sant Antoni, on m’he format en diverses matèries com són autogestió, micro-urbanisme, treball en xarxes, autoprotecció veïnal, entre altres. Des de fa uns anys, estic fent un màster en gestió cultural popular impartit per les facultats de la Comissió de Cultura de Llefià.

Sempre he donat molta importància a la necessitat d’estar organitzat políticament com a forma d’aglutinar forces suficients per poder transformar la societat on m’ha tocat viure. És per això que amb 15 anys vaig militar a les MJCC (Moviment de Joventuts Comunistes de Catalunya), i en l’actualitat a l’assemblea de la CUP de la nostra ciutat.

Ara vull formar part d’un equip que vulgui canviar radicalment la ciutat per continuar amb el projecte d’unitat popular iniciat al mandat del 2015. Aportaré les meves ganes de treballar per la ciutat amb els meus 39 anys d’experiència, de compromís social i polític.

5. Núria Sabater Famadas

5. Núria Sabater Famadas

57 anys. Educadora al barri de Sant Roc.

 

Tinc 57 anys. Visc al barri del centre i treballo al barri de Sant Roc. Soc mestra i educadora. L’educació ha estat l’eix central en la meva vida professional i de compromís social.

Durant molts anys he estat col·laboradora amb entitats socials i educatives així com amb entitats d’educació per la pau. Des de fa 11 anys estic treballant a l’administració pública local, com a tècnica d’educació al Consorci Badalona Sud, i per tant he assumit responsabilitats des de l’àmbit de la gestió i el treball en xarxa amb les entitats de Badalona Sud.

I des d’aquesta experiència recollida, fa 4 anys m’incorporo a Guanyem Badalona en Comú perquè me n’adono de la importància de constituir un projecte polític que pugui transformar la realitat dels barris de la ciutat.

Vaig estar en el procés de creació de Guanyem des dels inicis, fa 4 anys, formo part del seu secretariat i del Consell de Debat Polític.

6. Laia Mauri i Baraza

6. Laia Mauri i Baraza

22 anys. Graduada en Filosofia, Política i Economia; estudiant de Comunicació Política Institucional

Sóc graduada en Filosofia, Política i Economia i estudiant de màster en Comunicació Política i Institucional. He treballat com a auxiliar administrativa a l’ambulatori de Dr. Robert, així com altres feines temporals en la meva etapa estudiantil. He realitzat pràctiques a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona i actualment estic realitzant les pràctiques del màster a la Fundació Jaume Bofill, en el projecte d’Escola Nova 21. Tinc també experiència en el món de l’educació en el lleure, vinculada a l’Esplai Xirusplai i a ESPLAC, així com la participació en la Comissió de Festes de Badalona. He treballat, també, en l’elaboració de protocols contra agressions masclistes, tant dins d’organitzacions polítiques com en espais d’oci i festes populars.

Vaig començar la meva activitat política a l’INS La Llauna, amb el moviment estudiantil de la ciutat, quan vam decidir obrir pel 12 d’octubre de l’any 2012. Més tard, vaig participar de programes d’inclusió social i lingüística amb la Plataforma per la Llengua així com diferents campanyes d’Òmnium Cultural i l’ANC. L’any 2014, vaig col·laborar en la creació de l’Assemblea de Joves Independentistes de Badalona i la plataforma Estudiants 9N. Alhora, vaig poder viure la creació del Bloc Violeta, on hi vaig participar durant anys i encara hi segueixo vinculada. Vaig militar durant quatre anys al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, de la qual en vaig ser encarregada de feminisme. Durant el curs 2015/16 vaig participar en diferents col·lectius feministes i estudiantils de la ciutat de Madrid. Posteriorment vaig formar part del Grup de Dones de la UPF i dels comitès de vaga de la multitudinària vaga del 8M. Durant la tardor passada, vaig ser membre d’Universitats per la República, organitzant la Caputxinada de la UB i altres mobilitzacions estudiantils. Actualment sóc militant de la CUP Badalona i membre de l’Eina, l’espai jove de la Intersindical-CSC.

7. Carles Flores Fernández de Còrdova

7. Carles Flores Fernández de Còrdova

52 anys. Dissenyador gràfic i missatger.

 

La meva aportació al projecte de Guanyem és la d’una persona que ve de l’entorn de la militància social. L’experiència i coneixements adquirits en aquests anys en el moviment veïnal del districte, a la Comissió de Cultura de Llefià i com a Vicepresident segon del Consell d’Entitats del Districte 4 en aquests tres últims anys, em fan tenir una visió de la ciutat a peu de carrer. Des d’aquest punt de vista puc aportar una mirada crítica però necessària sobre Guanyem Badalona en Comú i la seva acció política, aportant i transmitent el sentir de les entitats respecte a nosaltres.

Militant del Moviment de les Joventuts Comunistes de Catalunya, afiliat al Moviment Comunista de Catalunya, membre de la Vocalia de Joves de l’Associació de Veïnes i Veïns de Sant Mori de Llefià, membre fundador de la Colla de Diables Kapaoltis de Llefià, membre fundador de l’Arxiu Històric de Llefià, Vicepresident de l’Associació de Veïnes i Veïns de Sant Antoni de Llefià, President de l’Associació d’Esports de Muntanya de Llefià CEELL, membre de la comissió permanent de la Comissió de Cultura de Llefià, col·laborador habitual de l’Ateneu Carme Claramunt, representant de Comissió de Cultura a la Comissió de Festes de Badalona i Vicepresident segon del Consell d’Entitats del Districte 4.

8. María del Carmen Adorno

8. María del Carmen Adorno

37 anys. Especialista en Educació Intercultural i immigració.

 

Tinc 37 anys i visc al barri de Sant Roc. Formo part del projecte de Guanyem des de poc després de la seva creació. Vaig néixer a l’Argentina i porto 15 anys vivint a Catalunya, dels quals 9 anys a Badalona. Des de la meva arribada a aquest país m’he implicat amb les problemàtiques socials, de manera molt especial amb les que pateixen les persones immigrants. Professionalment m’he especialitzat amb Educació Intercultural i immigració també en Mediació de Conflictes Escolars.

He estat voluntària en diverses entintats que es dediquen a problemàtiques socials, ictualment la meva principal activitat sociopolítica la realitzo al barri de Sant Roc, treballant amb la Plataforma Sant Roc Som Badalona. En representació de la Plataforma vaig ser escollida Vicepresidenta del Consell d’Entitats del Districte. Sempre he pensat que per a combatre les desigualtats socials, la participació ha de fer-se activament. Per això he col·laborat desinteressadament, ja que el meu objectiu és contribuir a posar els mitjans perquè les persones amb més necessitats puguin empoderar-se i transformar la realitat que ens és adversa.

Crec que en aquests moments puc fer un pas més en la meva implicació amb la ciutat i amb GBeC, posant els meus coneixements i experiència al servei d’un projecte, per continuar lluitant contra les desigualtats que pateix la societat en general i especialment la de Badalona.

9. Montse Conejo Palma

9. Montse Conejo Palma

53 anys. Gestió Administrativa i Agent de viatges en diferents empreses privades.

 

Visc a Nova Lloreda Sud. He estat una de les promotores de FAMPAS Badalona (Federació d’associacions de mares i pares d’escoles públiques de Badalona) com a Presidenta (2005-2013). També una de les promotores dels moviments socials educatius “Badalona es Mou” (2011-2017), Assemblea Groga, Marea Groga i de la Cadena humana ‘Pels nostres drets’ a Badalona.
He participat a la FaPaC (Federació d’associacions de mares i pares d’alumnes de Catalunya) (2013-
2018) com a Vocal, Secretària (2013-2016) i Presidenta (2016-2017).

10. Emma Cid Majó

10. Emma Cid Majó

30 anys. Mestra d'Educació Primària

 

Sóc del barri Progrés però ara visc al Centre. L’educació en el lleure és una gran eina de transformació social i l’esplai va esdevenir l’organització que, amb 16 anys, em va portar a veure la importància del treball en xarxa i de la creació de vincles amb altres moviments socials per poder i voler fer de Badalona una ciutat millor.

Al secretariat del Consell de la Joventut de Badalona vam conèixer l’hermetisme de la casa gran, i les dificultats que tenim la gent jove per ser escoltades i reconegudes des de l’administració.

Vinculada també a la Comissió de Festes hem treballat per oferir una alternativa cultural i de festes que arribi a tota la ciutadania, que no esdevingui un fet d’autoconsum sinó que els veïns i veïnes de la nostra ciutat se les sentin seves.

Des dels inicis he estat participant del projecte de Guanyem Badalona en Comú, sobretot al nucli del districte 1, he estat membre del CDP i al setembre de 2017 vaig decidir implicar-m’hi més i entrar a formar part del Secretariat.

Professionalment em dedico a la docència. Vaig començar d’educadora als barris de Sant Roc i a Llefià i actualment soc mestra d’Educació Primària a una escola de Santa Coloma de Gramenet.

11. Roger Sallas Batlle

11. Roger Sallas Batlle

32 anys. Geògraf tècnic en gestió i organització dels recursos naturals i paisatgístics

12. Cristina Agustí Benito

12. Cristina Agustí Benito

41 anys. Doctora en Biologia Molecular

13. Gemma Colls Pagès

13. Gemma Colls Pagès

51 anys. Administrativa

14. Úrsula Comendador González

14. Úrsula Comendador González

23 anys. Tècnica Audiovisual

15. Àngel Martin Monés

15. Àngel Martin Monés

25 anys. Graduat en Història i especialitzat en Contemporània

16. Paula González Valdivia

16. Paula González Valdivia

22 anys. Estudiant i treballadora precària

17. Mireia Coma i Fabregat

17. Mireia Coma i Fabregat

34 anys. Mestra de Primària

18. Carlota Ruiz i Gonzàlez

18. Carlota Ruiz i Gonzàlez

26 anys. Dissenyadora d'interiors

19. Sergio Berart Díez

19. Sergio Berart Díez

42 anys. Doctor en Física

20. Sònia Pérez Garcia

20. Sònia Pérez Garcia

41 anys. Comercial

21. Carlos Torres Jiménez

21. Carlos Torres Jiménez

21 anys. Estudiant de Física

Share This