Aquest matí s’ha presentat a Badalona un nou espai polític de coordinació supramunicipal, que aglutina diferents candidatures de confluències d’esquerres, amb representació dels comuns, la CUP i candidatures municipalistes àmplies. Dolors Sabater ha exposat la voluntat de coordinar aquestes iniciatives com a “dic de contenció a l’auge de l’autoritarisme” i ha emplaçat a diferents agents polítics i socials per tal de “crear confluències que serveixin com a palanques per construir una alternativa sòlida i valenta a un model injust de societat.”
Dolors Sabater, ex-alcaldessa i candidata de Guanyem Badalona en Comú; Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola; José M. Osuna, alcalde i candidat de Decidim Ripollet i Carla Costa, portaveu de Guanyem Girona, han exposat els principals objectius d’aquest nou espai de coordinació, alhora que han fet una crida a totes aquelles iniciatives, partits i entitats d’esquerres i republicanes d’arreu del territori a sumar-se en la construcció d’aquestes grans confluències. Sabater ha fet un emplaçament als partits polítics, demanant-los generositat i amplitud de mires per tal de facilitar que aquestes aliances siguin possibles i “posar per davant els interessos de la societat a qui volem representar i no els de les respectives estructures de partit, per tal de ser frontissa i no frontera”.
Aquest nou espai, Municipalistes per la República des de baix, vol plasmar aquesta coordinació sobre el territori coordinant-se en polítiques municipalistes transformadores concretes que caminin cap a la República dels drets socials, com la remunicipalització dels serveis, entre d’altres.
Hi han estat presents representants d’una candidatures impulsores repartides per tot el territori català. Totes elles han decidit unir-se i reivindicar-se com un espai polític nacional propi que superi els límits dels partits d’esquerres. Aquestes són:

Guanyem Badalona en Comú
Guanyem Cerdanyola
Decidim Ripollet
Guanyem Girona
SOM Gramenet
Sant Adrià en Comú
Assemblea Ciutadana de Sentmenat
Guanyem Sant Boi

Totes Fem Badia
Guanyem Sitges
Les Franqueses Imagina
Crida Premianenca
Acció Ciutadana de Santa Coloma de Cervelló
Unitat Argentona per la República

Share This