Carta oberta del company Javier López

Des de Guanyem Badalona en Comú (GBeC), compartim la carta de renúncia de l’acta de regidor de Javier López, fins ara responsable de la regidoria d’Espais Públics de l’Ajuntament de Badalona. GBeC li agraeix enormement la gran tasca realitzada fins ara al capdavant d’aquesta regidoria durant el darrer any i comprèn i respecta les raons personals que expressa en la següent carta oberta.

GBeC va decidir emetre un comunicat públic divendres 29 d’abril per informar de la decisió de Javier López de renunciar a l’acta de regidor. Després d’expressar aquesta voluntat dimecres 27 d’abril a nivell institucional, ja es van iniciar els tràmits administratius pertinents. És per això que GBeC va decidir enviar aquest comunicat urgentment, amb la voluntat que l’organització fos la primera a fer arribar aquesta informació a la ciutadania de primera mà, a l’espera de poder-ho parlar al Consell de Debat Polític d’ahir divendres. Som conscients que aquest procés ha pogut causar malestar o confusió entre les companyes i els companys adherides a Guanyem, els expressem les nostres disculpes i ens comprometem a treballar, col·lectivament, per fer-ho millor.

Gràcies Javi!

(Podeu veure la carta en aquest PDF)

Badalona, 30 d’abril de 2016

 

13002497_10154149991198259_1824167819968466063_o

 

Benvolguts/udes:

 

M’adreço a vosaltres per anunciar-vos els motius que em van portar a manifestar la intenció de renunciar a l’acta de regidor de l’Ajuntament de Badalona, en representació de Guanyem Badalona en Comú (GBeC), que vaig expressar el passat dimecres 27 d’abril.

 

Això no obstant, prèviament, vull remarcar que em sento especialment orgullós d’haver format part del govern municipal durant el darrer any, on he tingut l’ocasió de conèixer un gran equip humà de persones compromeses amb la ciutat i he tingut la possibilitat de treballar per millorar l’espai públic a Badalona.

 

La meva responsabilitat a la regidoria d’Espais Públics ha suposat un gran repte i un gran aprenentatge personal, però també m’ha fet viure en primera persona les complicacions que porta la praxis de la gestió municipal, les dificultats per portar a la pràctica les conviccions polítiques i les propostes que, en cada moment, consideràvem més favorables per a la ciutadania.

 

La complexitat de la gestió municipal, amb els escassos recursos disponibles i les greus mancances de personal de què es disposava a l’Àrea, conjuntament amb petites discrepàncies amb l’organització i la meva voluntat d’involucrar-me en nous reptes polítics, són les raons que m’han portat a presentar la meva renúncia. A partir d’ara, bolcaré els meus esforços en la construcció d’un subjecte polític a Catalunya en favor de la majoria social, així com a continuar millorant la meva organització.

 

Així ho vaig expressar al Consell de Debat Polític de GBeC, el màxim òrgan polític de l’organització entre assemblees, el divendres 29 d’abril, dos dies després de comunicar la intenció a nivell institucional a l’Ajuntament de Badalona per tal que es poguessin iniciar els tràmits.

 

En aquest mateix consell, vaig encoratjar els companys i companyes de Guanyem Badalona En Comú a seguir treballant intensament per a aquest projecte, per tal de continuar sent una alternativa a les nefastes polítiques del PP.

 

Per això, vull acabar aquesta carta desitjant a tots els companys i companyes molts encerts per seguir construint amb èxit el projecte d’unitat popular a la ciutat.

 

Com deia en Martí Pol: “Tot està per fer i tot és possible”.

 

Petons i abraçades,

Javier López