Comunicat de rebuig a l’assassinat masclista

Comunicat de rebuig a l’assassinat masclista

Dissabte 11 de juny de 2016.
Una dona mor assassinada en mans d’un home.
Motiu: ser dona.
Aquí, a Badalona.

 

Dissabte 11 de juny una dona ha estat assassinada als 40 anys d’edat, a casa seva, en mans de la seva parella home, de 62 anys a Badalona. Des de Guanyem Badalona en Comú volem transmetre l’angoixa, el dolor i la ràbia que ens provoca que s’hagi produït un assassinat masclista a la nostra ciutat.

Mostrem el nostre rebuig absolut cap a totes les formes de violència que exerceix el masclisme contra les dones. El masclisme ataca les dones de diferents maneres prou conegudes com la pressió estètica, l’obligació moral de cuidar i curar la gent que les envolta, els desequilibris dels salaris i la conseqüent dependència econòmica, l’invisibilització i l’infantilització o l’impossibilitat d’anar tranquil·lament soles quan és de nit per por a ser violades o objectes a qui qualificar obertament i de manera grollera.

Aquests atacs constants (normalment invisibilitzats) que reben les dones aplanen el terreny perquè el masclisme es despulli de manera evident amb casos fatals com l’assassinat i la violació.

Ahir dissabte perdíem una veïna, la familiar d’una coneguda o la nostra pròpia cosina. Avui i cada dia condemnarem aquest fet i treballarem per construir una societat lliure d’agressions masclistes. Perquè Badalona és i serà un clam contra el masclisme.

Guanyem Badalona en Comú ens sentim amb l’obligació de donar suport a totes les concentracions que es facin en rebuig de l’assassinat de la nostra veïna i de fer tot el que estigui a les nostres mans per condemnar el masclisme a la nostra ciutat, així com de suspendre l’acte previst per aquest matí amb l’alcalde d’Iruña Joseba Asirón.