Guanyem Badalona demana urgentment la convocatòria del pacte per la convivència a Badalona davant “l’electoralisme miserable” de Xavier García Albiol

L’alcaldessa de Badalona fins el juny de 2018 recorda que la querella que ha presentat avui Albiol afavorirà a les empreses d’assegurances

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona fins el juny de 2018 quan un pacte de PP, PSC i Cs la va fer fora, ha censurat durament avui a Xavier García Albiol del PP després de conèixer les seves intencions de presentar una querella contra el veïnat que suposadament va provocar l’incendi de l’edifici de Sant Roc. “No ha passat ni una setmana de l’incendi que el candidat del PP a Badalona sense respectar el dol oficial està fent electoralisme barat amb els morts i les víctimes de l’incendi”, ha declarat Sabater, que ha recordat que encara no es coneix el resultat de l’informe de la policia científica i, per tant, no es pot especular amb les causes de l’incendi. Sobre la querella criminal per “homicidi imprudent” que Albiol ha dit que presentarà ha comentat que “això és treballar contra tot el veïnat afectat: si transforma l’incident en un delicte, Albiol, està facilitant a les asseguradores no fer-se responsables de pagar els desperfectes per no entrar a les clàussules de l’assegurança”. “Albiol en comptes de querellar-se contra les empreses que promouen la precarietat, es querella contra la baula més feble”, ha seguit Sabater.

Guanyem Badalona demana al govern local que mogui fitxa

Per tot això, el grup municipal de Dolors Sabater, Guanyem Badalona en Comú, demana a l’alcalde sorgit de la moció de censura que “mogui fitxa” davant el que ha calificat de “electoralisme miserable” d’Albiol i el PP. Concretament, ha demanat que convoqui urgentment el Pacte Local per la Convivència (format per partits i entitats socials de la ciutat) i que continuï la feina feta pel govern que va liderar reunint la comissió mixta entre tècnics municipals, Mossos, Guàrdia Urbana i Endesa per tal d’aconseguir que l’empresa distribuïdora d’energia es faci responsable de regularitzar els comptadors i fer les inversions necessàries en les instal·lacions velles.

Dolors Sabater i Guanyem Badalona també han anunciat que participaran en la manifestació que diferents entitats del barri estan convocant per aquest dissabte a les 17h, que sortirà de l’edifici afectat i que portarà per lema “La precarietat mata: habitatge digne”.

Share This