L’alcaldessa de la ciutat fins al juny d’enguany recorda l’oferiment del Conseller Bargalló de fer una comissió permanent amb l’ajuntament i creu que cal fer propostes innovadores per respondre a la manca de places públiques.

Aprofitant que avui 12 de setembre comença el curs escolar a Catalunya, Dolors Sabater (alcaldessa de Badalona fins juny d’enguany i presidenta del grup municipal de Guanyem Badalona en Comú) ha volgut recordar que la ciutat arrossega un greu endarreriment en la construcció d’escoles i instituts: Badalona compta amb 3 escoles en barracons (alguna de fa una dècada) i aquest curs s’hi ha afegit un institut. Estem parlant de prop de 1000 alumnes que estudien en mòduls prefabricats. Els darrers cursos s’ha sumat a la mancança d’equipaments un desequilibri en l’oferta i demanda de places públiques que ha comportat la proliferació de grups addicionals en diverses escoles.

L’exalcaldessa justifica aquesta greu excepcionalitat en la manca de planificació en una ciutat en constant desenvolupament demogràfic i en un augment de la preferència per escola pública per part de les famílies.

Sabater recorda que el seu govern “va impulsar amb el Conseller d’Educació Josep Bargalló la creació d’una comissió urgent per a la planificació educativa de la ciutat”, i reclama a l’actual alcalde (sorgit de la moció de censura signada per PP, PSC i C’s), que assumeixi els compromisos amb la Generalitat i impulsi un “pacte de ciutat” per blindar els acords. Segons ella, tant el Pacte com l’espai bilateral, “ha de comptar amb la comunitat educativa, i ha de servir per fer efectiva la planificació a curt, mitjà i llarg termini”.


Convertir escoles privades en públiques

Dolors Sabater ha afegit que en aquest Pacte “caldria estar disposats a trobar solucions a la demanda de places públiques, fins i tot amb solucions imaginatives, com reconvertir escoles privades en públiques”. Aquesta idea, recorda l’exalcaldessa i pedagoga professional, ja es va fer als anys 80. També, afegeix, cal recuperar el model de “l’institut-escola” i abordar la inclusió educativa de forma general.

Share This