Un dels projectes que va heretar Dolors Sabater i el seu govern va estar el projecte urbanístic que suposava la destrucció del Turó de l’Enric i el Torrent de la Font, situats al barri de Morera. El projecte, signat per l’ajuntament d’Albiol amb Mercadona, suposava la construcció d’un nou supermercat enmig d’aquest turó, urbanitzant, a més, una carretera. Com és habitual en aquests tipus de projectes comercials, per tal de poder justificar l’interès públic, Mercadona es comprometia a construir un nou centre ocupacional per la Fundació Badalona Capaç, que dóna sortida laboral a persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta Fundació ara està instal·lada a Sant Roc, a l’antiga Cros, en un centre completament obsolet. Al ser d’imperiosa necessitat el trasllat a un nou centre, la Fundació es va veure obligada a acceptar el conveni amb Mercadona.

El nou govern d’esquerres va haver de tancar el conveni abans de portar-ho, per la seva aprovació definitiva, al ple municipal. Però abans va haver de fer un estudi ambiental del Turó, qüestió obligatòria per la llei urbanística que Albiol es va saltar. Aquests estudis, realitzats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, van fer notar que l’interès geològic i ambiental del Turó és inqüestionable. Tant, que ja està en marxa l’adequació d’un nou parc a la ciutat al voltant d’aquest espai que unirà els barris de Morera i Bufalà. Aquestes obres estan valorades en prop d’un milió d’euros i començaran al gener de 2019.

Per poder donar sortida a les necessitats de la Fundació, l’ajuntament va oferir diferents alternatives que no passessin per un nou Mercadona a la ciutat. Es va habilitar una partida pressupostària milionària i es van dissenyar projectes a la antiga fàbrica Mobba i a un solar municipal a Montigalà. Finalment, conjuntament amb la Generalitat, es planteja una alternativa que satisfà a totes les parts a uns terrenys a Pomar, que a més aportarà pisos socials al barri. El nou conveni està redactat i a punt de signar-se.

Share This