El grup municipal de Dolors Sabater exigeix com a condició per negociar un calendari immediat per posar en marxa el Punt d’Assessorament a Persones Nouvingudes

Dolors Sabater i el seu grup municipal, Guanyem Badalona en Comú, han instat al govern municipal sorgit de la moció de censura a accelerar les negociacions del pressupost 2019 de l’Ajuntament. La proposta de pressupost va ser aprovada inicialment al ple de desembre amb els vots a favor de Guanyem i ERC i l’abstenció de la resta, superant així el bloqueig que volia imposar el PP d’Albiol amb els únics vots contraris dels seus 10 regidors. Dolors Sabater va justificar llavors els vots de favor per “poder obrir una negociació” després de reiterar la petició al govern del PSC que retirés el punt del Ple per no haver fet una negociació prèvia amb els grups municipals. “Sembla que el govern no volia aprovar el pressupost llavors i sospitem que tampoc vol ara. Prefereixen tenir una excusa per justificar la seva inacció política bolcada únicament a l’electoralisme”, ha declarat Sabater. Per això mateix, l’alcaldessa de Badalona fins al juny de 2018 ha demanat a l’alcalde de la moció de censura que obri una negociació multibanda amb tots els grups municipals que van permetre l’aprovació del pressupost (votant a favor o abstenint-se), és a dir, tots excepte el PP. “Tenim poc temps i hem de negociar amb total transparència. Perquè podem votar a favor necessitem saber què negocia per altra banda el govern amb la resta de grups municipals”, ha justificat així la petició Dolors Sabater.

Condicions per negociar de Guanyem Badalona

Per altra banda, el grup municipal de Guanyem Badalona en Comú ja ha fet públiques les seves primeres condicions per poder negociar el pressupost. El grup de Sabater exigeix un calendari “efectiu i d’aplicació immediata” de la reobertura del Punt d’Assessorament a Persones Nouvingudes i la resta de serveis tancats al barri de Sant Roc. El Punt d’Assessorament tancat al desembre i en marxa des de 2007, oferia a més d’un centenar d’usuaris i usuàries assessorament per tramitar expedients d’estrangeria, donava cursos de Llengua i feia servei de traducció i mediació intercultural especialitzat a persones nouvingudes. “Sense saber perquè el govern va tancar aquests serveis i continuant desconeixent si els pensa obrir o no i quan, no podem ni tan sols seure a negociar”, ha declarat Sabater.

A més, Guanyem Badalona també ha anunciat que aquesta mateixa setmana presentarà al·legacions de caràcter tècnic al pressupost. Guanyem es queixa que la proposta de pressupost (que ara està en període d’exposició pública) incompleix la Llei de Transparència per no poder-se consultar a través de la pàgina web, i que el pressupost es va aprovar de manera inicial estant l’expedient incomplert: mancaven els informes d’intervenció i la justificació del pressupost d’algunes empreses públiques i departaments de l’Ajuntament.

Guanyem també ha anunciat que accelerarà en les setmanes que vénen el diàleg i reunions amb diferents entitats de la ciutat per tractar algunes partides pressupostàries de la ciutat.

Share This