Des de Guanyem Badalona en Comú considerem que el dimoni representat en to satíric s’empara en la llibertat d’expressió, amb la qual la nostra organització està compromesa sense fissures.

L’ús de la sàtira és benvingut i saludable, i encara més en període de festes; és per això que el reivindiquem com a expressió popular d’humor i crítica.

 

Com sabeu, aquests últims dies s’ha generat una polèmica a la ciutat entorn la col·locació d’un dimoni reivindicatiu i satíric a la falda de la Dimonieta Rebel. La figura havia estat construïda i col·locada per l’Espurna, l’assemblea de joves independentistes de Badalona, per tercer any consecutiu.

La reacció irada, mentidera, amenaçant i provocadora de l’exalcalde Xavier Garcia Albiol davant d’aquest fet, va crear rebombori a les xarxes socials i entre els mitjans de comunicació. Tant és així, que arran d’aquesta falsa polèmica instigada per l’exalcalde del PP, el Govern municipal -del qual forma part Guanyem Badalona en Comú- va ordenar retirar la foto de la cara d’Albiol, que caricaturitzava el dimoni. Després d’aquests fets, l’Espurna va emetre un comunicat públic (el podreu llegir aquí), al qual donem el nostre suport.

Des de Guanyem considerem que el dimoni representat en to satíric s’empara en la llibertat d’expressió, amb la qual la nostra organització està compromesa sense fissures. L’ús de la sàtira és benvingut i saludable, i encara més en període de festes; és per això que el reivindiquem com a expressió popular d’humor i crítica.

Arran d’aquests fets, volem condemnar rotundament els insults i les amenaces de mort inadmissibles cap a companys i companyes que han aparegut, i hi segueixen sent, a la pàgina de Facebook de Garcia Albiol, qui habitualment les provoca i les tolera. Tot el suport als i les companyes amenaçades. Mostrem la nostra condemna més enèrgica d’aquests gravíssims fets, i alhora el compromís i la necessitat d’estar amatents contra l’autoritarisme, el sectarisme i el tuf para-feixista que ho provoca. Emplacem des d’aquí al conjunt de les forces polítiques i socials de la ciutat a sumar-se a aquesta condemna de forma clara i rotunda.

Guanyem Badalona en Comú expressa el total suport als seus regidors i regidores, i emplaça el Govern municipal a combatre amb fortalesa i sense renúncies la lluita contra el feixisme i per la llibertat d’expressió, sense respondre a les provocacions i pressions rebudes des d’interessades crítiques partidistes.

La construcció de la Unitat Popular és el nostre objectiu, i cap aquí seguim treballant amb tot el nostre compromís, des del carrer i des de la institució, per fer de Badalona una ciutat més justa i alegre, al servei de la majoria social. Contra el feixisme, ni un pas enrere.

 

FOTO: Badalona Comunicació

Badalona, 14 de maig del 2016

Share This