Guanyem Badalona en Comú davant el Referèndum de l’1 d’Octubre

Guanyem Badalona en Comú davant el Referèndum de l’1 d’Octubre

Guanyem Badalona en Comú treballa per una Badalona més justa, on totes les persones i col·lectius tinguem garantits els drets fonamentals, i ho fem basant-nos en els pilars de la radicalitat democràtica, la justícia social i la construcció de la República catalana barri a barri.

Una República entesa com a punt de trobada entre les diferents orientacions que componen el nostre projecte, independentistes i federalistes, i també com a síntesi transversal de la diversitat de propostes socials i nacionals. La República com un instrument imprescindible per avançar en el procés de construcció de poder popular.

Ara i aquí, seguim treballant per transformar la societat. Tenim el deure de superar el règim caduc de la transició del 1978, i ara s’obre l’oportunitat de fer-li la moció de censura definitiva. Des de Badalona assumim el compromís d’intervenir de manera activa en aquest moment decisiu pel nostre país, i contribuir així a teixir solidaritats per reforçar els propis processos constituents de la resta de pobles de l’Estat.

Per a nosaltres, el binomi social i nacional és indestriable. La ruptura democràtica amb un Estat que ens ofega s’ha de materialitzar en un moviment popular que integri i relacioni de manera indissoluble les lluites socials i democràtiques, de classe, feministes, antifeixistes, antimilitaristes, LGBTI, ecologistes i de defensa del territori. Només implicant-nos en aquest procés democràtic cap a la llibertat podrem evitar-ne la possible instrumentalització per part dels sectors polítics, socials, econòmics i mitjans de comunicació del nostre país que són contraris a aquestes lluites abans esmentades. És l’hora de construir entre tots i totes el futur just i digne que volem. És per això, també, que rebutgem i farem cas omís als intents de l’Estat espanyol o qualsevol altre estat o institució de posar límits a la nostra sobirania.

El Referèndum del proper 1 d’Octubre és l’eina fonamental de compromís amb la democràcia, reivindicat per l’enorme majoria del poble de Catalunya. Defensem el dret a l’autodeterminació del poble català, reconegut als pactes internacionals de drets humans. És per això que ens comprometem a incentivar la major participació possible a la nostra ciutat, i a fer arribar a tota la població de Badalona l’oportunitat que significa implicar-se en aquest Referèndum i exercir la nostra sobirania.

Animem tothom a organitzar-se i mobilitzar-se per defensar-ne la realització i l’aplicació del seu resultat, i a participar-hi massivament tot garantint la qualitat democràtica del Referèndum. Guanyem recomana el vot a favor de la República catalana independent, tot desplegant la potencialitat del seu contingut social, en tant que estadi comú tant per independentistes com per federalistes. Per seguir fent passos ferms cap a una societat socialment avançada i plenament democràtica.

Des de Guanyem ens centrarem en la construcció d’aquesta i en el desplegament del procés constituent posterior, que és l’oportunitat per a articular un nou país al servei de la majoria, les classes populars. Un procés constituent que ha d’arrelar a tots els racons del país, a cada barri, a cada carrer, creant nous organismes de participació popular i horitzontal, que de manera transversal permetin la implicació de tots els actors socials i del conjunt de la ciutadania per capgirar la situació actual.

La nostra pluralitat i diversitat ens enriqueix en la coherència de la defensa de la democràcia amb fermesa i dignitat. Des d’aquí aprofitem per atansar els nostres braços i mans a totes les forces, entitats i espais polítics de Badalona que vulguin continuar treballant a favor de la llibertat i la justícia social.