Guanyem Badalona en Comú davant l’escenari polític actual (tardor 2017)

Guanyem Badalona en Comú davant l’escenari polític actual (tardor 2017)

Des de Guanyem Badalona en Comú apostem i ens comprometem amb l’inici del procés constituent que faci efectiva la República catalana proclamada el passat 27 d’octubre, que esdevé l’oportunitat de transformació social que acaba amb el caduc Règim del 78. Aquesta República ha de ser de tots i totes les badalonines i catalanes, de les que van votar sí, de les que van votar no i de les que no van votar al Referèndum d’Autodeterminació del passat 1 d’Octubre.

No reconeixem cap tipus de govern intervencionista il·legítim sorgit de l’aplicació de l’article 155, el qual posa en risc les lleis i institucions catalanes, i defensem el legítim Govern votat pel poble de Catalunya. Rebutgem frontalment la repressió policial i judicial derivada de l’aplicació d’aquest article contra la població i les institucions catalanes. Defensem els drets socials i democràtics de les nostre ciutat plural i diversa, i vetllem també per la cohesió social i pels que pateixen les conseqüències de les polítiques que fan més gran la fractura social.

Treballarem per una República catalana construïda barri a barri, des del municipalisme, capaç de donar resposta a les necessitats bàsiques dels catalans i catalanes, que interpel·li a totes les classes populars en la defensa dels drets socials, el bé comú i en la creació d’una societat justa, plural i democràtica, que ha de ser el contrapoder real contra les oligarquies.  Per aconseguir-ho cridem a tothom a autoorganitzar-se en el Pacte Local per la República (PLR) de Badalona, com a espai referent, ampli i transversal de la ciutat en defensa de la República i dels drets i llibertats de tots els ciutadans i ciutadanes.

L’excepcionalitat de les eleccions il·legítimes convocades pel 21 de desembre, i amb un context de repressió creixent contra la població i el Govern legítim exiliat, empresonat i amenaçat, són necessàries fórmules excepcionals per afrontar-les.

Davant aquest escenari, i des de l’experiència de GBeC com a articulació d’una confluència unitària en l’àmbit municipalista, defensem la necessitat d’articular un front democràtic i republicà que aposti per la construcció efectiva de la República, com a estadi comú entre independentistes i federalistes, amb l’objectiu clar de guanyar i governar. Apostem perquè s’obri i es desplegui el procés constituent que reculli l’experiència de base del municipalisme, que doni resposta a l’emergència social, s’oposi organitzadament al 155, la repressió policial i judicial i que plantegi una estratègia de ruptura amb el règim del 78.