Davant la notícia de la paralització de la pacificació de Francesc Layret, Guanyem Badalona, reclamem el compliment de  l’acord de ple aprovat per unanimitat en motiu de la setmana de la mobilitat de 2018 i que entre d’altres mesures proposa, Iniciar els tràmits per la pacificació del carrer Francesc Layret coincidint amb l’obertura del nou tram del lateral de la C-31, havent assegurat una alternativa viable tècnicament, comptant amb la participació de tots els actors implicats.

Guanyem Badalona, en motiu del dia de la vaga per l’emergència climàtica del passat 27 de setembre,  reclama a l’alcalde Alex Pastor i a la regidora Rosa Trenado, que té les competències en Medi ambient, que iniciïn els tràmits per la pacificació de Francesc Layret en compliment de l’acord per unanimitat  de ple del novembre del 2018..

El grup municipal vol posar de manifest que no només no han activat cap mesura en aquest sentit, sinó que estan fent passos enrere en aquelles mesures que ja s’havien activat durant el govern anterior com la pacificació del passeig marítim, el pla de carrils bici, la planificació dels camins escolars i la posada en marxa dels espais participatius per treballar amb els col.lectius de la ciutat interessats en la mobilitat.

Per altra part volem posar de manifest que el govern està actuant en aquest àmbit, d’esquena a tots els col·lectius interessats en el Consell de la mobilitat. Des que Pastor és alcalde (juny de 2018), només s’ha reunit una vegada el Consell de la Mobilitat (desembre 2018) i va ser, precisament, per fer tornar els cotxes al Passeig Marítim. Van anunciar que aquest retorn dels cotxes al passeig seria temporal, ja que l’estiu de 2020 el Passeig estaria reurbanitzat, i fins al moment no s’ha fet cap actuació en aquest sentit.

El passat divendres 27 de setembre en motiu de la convocatòria de la Vaga Mundial pel Clima un gran nombre de joves de la ciutat de Badalona van sortit a protestar per l’emergència climàtica que viu el nostre món i a reclamar mesures concretes en aquesta lluita. Guanyem Badalona va trobar  inadequada l’apropiació que els representants del govern de Badalona, l’Alcalde Àlex Pastor i la Regidora Rosa Trenado han volgut fer d’aquesta mobilització.

Dolors Sabater, presidenta del Grup Municipal Guanyem Badalona en Comú, recorda que amb el seu govern es van posar en marxa mesures valentes com el camí per pujar a peu a Can Ruti, la pacificació del Passeig marítim, les millores en la xarxa d’autobusos, la planificació de  l’ampliació de carrils bici i l’ aposta clara pel projecte de camins escolars, mesures que han quedat interrompudes amb el govern actual. 

Dolors Sabater es pregunta quin sentit té que l’ajuntament de Badalona s’adhereix a la vaga pel clima i que al mateix temps estigui fent polítiques en contra d’una millora en la qualitat de l’aire.

Davant la Moció Per La Declaració d’Emergència Climàtica  aprovada, també pels partits de govern, al darrer ple municipal de setembre de 2019, Guanyem Badalona exigeix concreció en els compromisos municipals per la reducció de la contaminació, i reclamem que les voluntats es demostrin amb mesures concrete ii s’abandoni el postureig, en aquests moments que els fets del govern municipal contradiuen les paraules.

Share This