L’alcalde és el cap de protecció civil de Badalona i no ha donat instruccions clares respecte a l’assistència a escoles i instituts.

Alguns mitjans ja qualifiquen Gloria com el pitjor temporal en més de 20 anys. El dilluns 20 de gener de 2020 el temporal Gloria començava a afectar de forma visible la ciutat de Badalona i localitats arreu del país amb fortes ràfegues de vent i pluja. El litoral badaloní està rebent des de llavors el fort impacte del vent i el mar, quedant afectades les platges i els carrers propers.

A més el matí del dimarts 21 hem pogut veure com queien molts més arbres i fins i tot altres elements de mobiliari públic arreu de la ciutat. Alguns centres educatius com l’IES Isaac Albéniz o la Llauna han hagut de desallotjar els seus alumnes per la caiguda d’un arbre sobre la façana del primer i les goteres al segon. El vent ha arribat a tombar fanals a pocs metres de l’Escola Progrés. 

Des d’ahir dilluns a la tarda la comunitat educativa de Badalona ha mostrat desconcert i indignació davant la falta de previsió i de claredat en els missatges rebuts per el govern de Badalona. Aquesta nit les direccions de diversos centres educatius públics han fet arribar missatges als pares dels alumnes avisant-los que l’activitat dels centres no seria regular per més que probables dificultats de professors i alumnes en el seu desplaçament. La comunicació de l’ajuntament enunciant que les classes no es suspenien havia arribat als volts de les 18:30, quan ja feia estona que els centres havien acabat l’activitat regular.Guanyem Badalona es posiciona al costat de la comunitat educativa i dels veïns de Badalona i dona suport a la iniciativa que prenguin per garantir la seva seguretat, tot i això, mostra gran indignació per la falta de previsió i de prudència del govern del PSC.

En paraules del regidor Toni Flores, de Guanyem “l’alcalde Alex Pastor és el màxim responsable de la protecció civil de Badalona i hauria d’haver actuat per garantir la seguretat dels alumnes així com de tots els veïns de la ciutat. No estem rebent comunicació clara de l’ajuntament, i hem d’evitar que passi cap desgràcia”.

Els regidors de Guanyem Badalona s’han posat a disposició del govern local per contribuïr en el que calgui a respondre als problemes causats pel temporal.

Share This
Warning: file_put_contents(): Only 0 of 119 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/home/guanyembadalona.org/web/wp-content/themes/Divi/core/components/cache/File.php on line 107