El partit municipalista proposa mesures en clau de ciutat “com a part d’un pla de xoc necessari per Badalona” després de proposar-se per liderar el govern municipal.

Després de l’acte organitzat per Guanyem, Dolors Sabater ratifica que “està clar que l’habitatge és una qüestió prioritaria” i que l’Ajuntament de Badalona no fa tot el que està a l’abast dels municipis.

Dilluns passat (dia 3 de febrer) Guanyem Badalona va organitzar un acte informatiu sobre el decret llei d’habitatge aprovat el desembre passat per la Generalitat de Catalunya. Hi van assistir prop de 200 persones del veïnat, i va comptar amb les paraules de Dolors Sabater com a alcaldable de Guanyem Badalona, i els convidats Rafael Mendoza com a delegat del col·legi d’advocats de Badalona, i Enric Marin, de la Plataforma Sant Roc Som Badalona.

El Decret Llei 17/2019 de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge va ser convalidat ahir 5 de febrer pel Parlament de Catalunya i aporta noves eines que exigeixen als ajuntaments una acció proactiva en molts flancs que afecten les polítiques públiques en matèria d’habitatge, algunes de molt fàcilment aplicables que poden tenir un impacte positiu sobre la vida de centenars, milers de veïns i veïnes de Badalona. Especialment en la negociació amb les companyies grans propietàries d’habitatge per aconseguir lloguers socials, el nou Decret exigeix canvis radicals en els protocols que aplica actualment l’Ajuntament de badalona. En l’acte de dilluns, Guanyem Badalona aprofità per enunciar la voluntat que l’ajuntament impulsi diverses mesures en relació a aquest Decret. Entitats com el Grup Promotor de la Llei 24/2015 i la Plataforma Sant Roc Som Badalona exigeixen mesures, com la divulgació i l’accés fàcil a informació, i la garantia que s’ofereix un lloguer social a les famílies en risc mitjançant l’oficina d’habitatge que serien fàcilment aplicables des de l’ajuntament de la ciutat. Dolors Sabater també reclama que es modifiquin els actuals protocols municipals en matèria d’empadronament i d’abordatge dels desnonaments. Els organitzadors, de Guanyem Badalona, consideren que l’acte va ser un èxit i, en paraules de Dolors Sabater, “creiem que hem de mirar més enllà, i veure el dret a l’habitatge com un tema clau a abordar. Guanyem proposarem un pla de xoc per treure Badalona de la crisi administrativa i política que viu, i pensem posar l’ajuntament de part de les famílies amb més dificultats.”

Share This