El PSC va frenar la possibilitat de fer una permuta necessària per municipalitzar els terrenys del turó.

El govern liderat per Guanyem Badalona havia aturat la construcció d’un Mercadona al turó i havia fet tots els preparatius per la protecció de l’espai natural.

Al ple del passat dimarts 17 de desembre, Dolors Sabater, en el torn de precs i preguntes, va demanar al govern del PSC i Comuns que ara que es dissol el Consell Comarca incorporin al patrimoni municipal els terrenys del Consell Comarcal que s’havien escollit durant el seu mandat per fer l’intercanvi de propietats i el canvi de planejament per consolidar la protecció del Turó de l’Eric. I que consolidin la protecció pendent. Aquesta modificació prevista per possibilitar la protecció de l’espai natural, es troba detallada en l’informe del Departament de Planejament urbanístic de l’Ajuntament de Badalona amb data maig de 2018, i detalla el procediment que es seguiria per arribar a la completa titularitat pública del Turó de l’Enric, però segons ha pogut saber Guanyem Badalona en Comú després de la moció de censura el govern del PSC va aturar aquest procediment. 

El document que va deixar fet el govern de Dolors Sabater el maig de 2018, moment en què s’estaven fent gestions amb el Consell Comarcal per poder-lo tirar endavant, concretava la possibilitat de reubicació del tanatori que pretén construir l’empresa Mèmora, que hauria acceptat el canvi d’ubicació, mitjançant una permuta. Aquesta gestió hauria deixat el Turó de l’Enric protegit en la part més complexa, la que pertany a la propietat privada i està subjecta a ús d’equipament sanitari, però després de la moció de censura, i malgrat les preguntes i precs que els grups municipals van adreçar al govern del PSC al respecte, no s’ha avançat cap tràmit per fer-ho possible. 

Durant el mandat de Dolors Sabater, la protecció del Turó de l’Enric va ser un tema prioritari que ocupà l’executiu local. El govern tripartit va evitar la construcció d’un supermercat Mercadona que requeria una canvis de planejament que el govern del PP havia deixat iniciats, i que estava vinculat a la construcció d’un centre per a Badalona Capaç. El centre ocupacional es va aconseguir reubicar a uns altres terrenys, després diferents alternatives proposades i rebutjades per la Fundació, convertint-se aquest en un conflicte important durant el mandat.  Amb aquesta actuació l’ajuntament evitava també la construcció d’un tanatori als terrenys privats, mitjançant una permuta, aconseguint un tracte amb el Consell Comarcal del Barcelonès i amb els propietaris de terrenys privats del Turó. Segons afirmen fonts del partit municipalista, l’informe està complet, i hi ha acord de totes les parts però falta que el govern local faci les darreres gestions per efectuar aquesta permuta i emprendre accions definitives de protecció del Turó. 

Passada la moció de censura feta per el PSC, PP i C’s que va investir a Alex Pastor com a alcalde, el nou govern socialista va congelar aquesta permuta i va anunciar que treballaria en una altra alternativa que mai s’ha presentat. Passats gairebé dos anys, no s’han iniciat accions de cap mena per la protecció de l’espai natural del Turó de l’Enric en aquesta part privada, malgrat la persistent reclamació veïnal.Segons afirma la presidenta del grup municipal, Dolors Sabater “Mémora havia entrat petició de llicència per fer aquesta construcció i era important resoldre la permuta amb urgència, per això no s’entén que des del PSC primer i del PSC i Comuns ara, no s’estiguin fent les gestions que pertoca per accelerar la protecció del Turó de l’Enric”.

Share This
Warning: file_put_contents(): Only 0 of 94 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/home/guanyembadalona.org/web/wp-content/themes/Divi/core/components/cache/File.php on line 107