La formació municipalista reclama revertir l’eliminació d’aquests ajuts per part del PSC al 2019 i ampliar-los a famílies amb escassos recursos econòmics.

Les ordenances fiscals per l’any 2020 encara no s’han presentat i el grup municipal té dubtes que es segueixin els procediments habituals de presentació mitjançant una audiència pública.

Així mateix Guanyem Badalona demana al govern la convocatòria urgent del Consell Municipal de l’Habitatge i proposa mesures urgents

Guanyem Badalona en Comú continua amb la seva campanya per el major gravamen de les rendes més altes i les ajudes a les families amb menys recursos econòmics. Segons fonts del grup municipal, el govern de l’ajuntament de Badalona hauria d’incorporar algunes de les demandes que li feien a les bases específiques per l’atorgament de subvencions pel pagament de l’IBI. A més, el grup reclama que es faci una audiència pública d’explicació de les ordenances fiscals per l’any 2020 amb la incorporació de la pujada del 50% de l’Impost sobre els Bens Immobiliaris buits a Badalona.

En l’anterior legislatura, Guanyem Badalona ja va ser molt crític amb el tractament de la informació sobre les subvencions a l’IBI que feia el govern municipal del PSC sorgit de la moció de censura. És per això que l’organització va fer una campanya informativa que ja va suposar un augment considerable de les peticions de subvenció. 

A les bases específiques de l’atorgament de subvencions a persones que es troben en situació d’escassa capacitat econòmica s’hi estableixen ajudes per a famílies monoparentals segons el nivell d’ingressos, per pisos cedits a l’Oficina Local d’Habitatge de Badalona, a les Víctimes de violència de gènere i Guanyem Badalona reclama que s’hi incorporin a Pensionistes i famílies o unitats de convivència que disposin de pocs recursos en funció de la seva renta en relació amb l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència). La proposta de «IBI Social» estava plantejada a l’acord de pressupostos de 2018 que va quedar tombada amb la moció de censura de PSC i PP, i que GB reclama ara recuperar.

En termes de la candidatura municipalista, es vol avançar cap a “un model de tarificació en que els qui tinguin més, paguin més, i el qui tinguin problemes econòmics rebin ajudes. És per això que es reclama aquest “avenç en la distribució d’ajuts per qui més ho necessita”.Per l’any 2021 Guanyem Badalona en Comú seguirà treballant per una tarificació social que gravi més o menys segons la renta de cada particular o negoci.

Guanyem Badalona condiciona també el seu suport a les Ordenances Fiscals 2020 a que s’implanti a Badalona un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos buits de la ciutat. Aquest gravamen extra està contemplat dintre de la Llei d’Hisendes Locals des de fa molts anys, però no ha estat fins aquest exercici que l’Estat l’ha regulat perquè es puguin fer factibles. Guanyem informa que la majoria dels ajuntaments catalans estan incorporant aquesta mesura a les Ordenances Fiscals 2020, amb l’objectiu de mobilitzar el parc de pisos buits en mans de grans tenidors i intervenir així en el mercat immobiliari per baixar els preus de lloguer. Barcelona, per exemple, serà un dels ajuntaments que ja ho té aprovat i es gravarà des de l’1 de gener de 2020. Segons GB, si la mesura no s’aplica a Badalona per part del PSC, convertiran la ciutat en un «paradís fiscal per als especuladors», i l’alcalde estaria renunciant a exercir una de les poques mesures que té l’administració local per a intervenir a baixar el preu del mercat de lloguer.

Així mateix Guanyem Badalona demana al govern la convocatòria urgent del Consell Municipal de l’Habitatge i proposa mesures urgents El grup municipal reivindica que el ple ja va instar el govern a convocar aquest consell en les dues mocions aprovades a juliol i octubre. 

“El problema estructural d’habitatge i de pobresa que pateix Badalona es manifesta contínuament en episodis com el dels darrers dies” ressalta Dolors Sabater, presidenta del Grup Municipal. 

La organització municipalista Guanyem Badalona en Comú proposa un seguit de mesures d’emergència per revertir el que constaten com una crisi estructural d’habitatge i de pobresa a la ciutat de Badalona.

Entre les mesures proposades hi ha l’auditoria urbanística de les edificacions suscebtibles de tenir problemes estructurals o de condicions d’inhabitabilitat, i actuar en una línia de subvencions a façanes i edificis. A més es proposa treballar en una campanya de sensibilització i informació per a propietaris i llogaters d’arreu de la ciutat per evitar el desconeixement dels seus drets i deures així com de les subvencions i ajuts de què poden ser beneficiaris en casos de problemes estructurals, i reclama al govern que apliqui la taxa de pisos buits, cosa que ja permet la llei des del mes de juliol. 

Guanyem Badalona creu que el problema d’habitatge a la ciutat, ara agreujat i fet explícit per l’emergència del bloc de pisos del barri de La Salut, és un problema estructural molt ampli que té   moltes vessants i que per tant són diversos els punts urgents a tractar i per això també reclama la inspecció de pisos turístics il·legals i la planificació i execució de la compra d’habitatge social amb els 8 milions d’euros del pressupost municipal que estan dedicats a aquesta qüestió. El grup reclama un pacte de ciutat per la solució d’aquests problemes estructurals, ja que consideren, calen mesures contundents d’urgència.

Share This
Warning: file_put_contents(): Only 0 of 130 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/home/guanyembadalona.org/web/wp-content/themes/Divi/core/components/cache/File.php on line 107