Es pretén posar en marxa el model directiu professional i es crearà una comissió de seguiment de la modernització de l’administració, liderada per Guanyem

Guanyem lamenta però que el PSC no hagi tingut a punt tota la documentació necessària i que hores abans del Ple de Cartipàs no estigui garantida la seva aprovació

Conjuntament amb ERC-Avancem-Més i amb JuntsXcat, Guanyem ha condicionat el vot favorable al cartipàs municipal fins aconseguir una sèrie de millores fonamentals per assegurar que la reforma organitzativa proposada durant el mandat anterior tira endavant. La proposta de reforma organitzativa es va iniciar a partir de l’anomenat “informe Ramió”. Aquest informe, fet per encàrrec de l’Ajuntament, va ser elaborat entre 2015 i 2016 pels professors Carles Ramió i Miquel Salvador com a experts d’Administració Pública del Departament de Ciències Polítiques i Socials de l’Universitat Pompeu Fabra. L’informe va deixar damunt la taula la necessitat de professionalitzar la direcció tècnica de l’administració local, amb la creació de càrrecs directius professionals i una gerència municipal així com sistemes de treball transversal.

Aquesta modernització, que molts altres ajuntaments catalans i de l’estat van introduir a partir dels anys 90, Badalona no l’havia afrontat mai i va ser l’ajuntament del canvi liderat per Guanyem Badalona en Comú, amb l’alcaldessa Dolors Sabater (amb ERC i ICVEUiA) qui va iniciar aquesta via imprescindible per millorar i modernitzar l’organització i eficàcia de l’aparell municipal. Durant l’anterior mandat, però, el govern no va comptar amb la majoria suficient per tirar-ho endavant, i malgrat haver pactat amb els sindicats una normativa de càrrecs directius que requeria la reforma del ROM, no va obtenir el suport dels grups a l’oposició per tirar-ho endavant. 

Dolors Sabater, exalcaldessa i presidenta del grup municipal de Guanyem, ha dit que el seu grup “actua amb responsabilitat i sentit de ciutat, sabent que aquesta és una millora imprescindible per acabar amb el bloqueig al que està sotmès l’ajuntament actualment. Per sobre de sous o cadires, Guanyem ha prioritzat posicionar aquesta condició per poder negociar el cartipàs”. Ha lamentat, però que a poques hores del Ple del cartipàs l’escasa documentació que s’ha lliurat als grups no assegura encara la seva aprovació. 

Share This