L’empresa Lazora que ha adquirit al Banc de Sabadell els pisos del carrer Indústria, ha notificat als llogaters augments de fins el 80% del preu de lloguer per aquells inquilins que vulguin renovar els seus contractes.  Guanyem Badalona en comú creu que l’Ajuntament de Badalona, tal com han fet altres, com el de Torrejón de Ardoz, ha de reprovar aquesta pràctica abusiva dels fons d’inversió, que provoquen pujades impossibles d’assumir i que repercuteixen en el preu de tots els habitatges de la ciutat.

Al mes de juliol l’empresa Solvia del Banc de Sabadell,  es va vendre un centenar de pisos situats entre els carrers Indústria, Providència i Tresmall al fons d’inversió immobiliari Lazora. Immediatament  aquest fons d’inversió va començar a notificar als veïns i veïnes de la zona que finalitzaven els seus contractes de lloguer, pujades del 80% del preu actual per a totes aquelles que volguessin renovar els seus contractes. D’aquesta manera persones que ara estan pagant al voltant de 1000 euros, passarien a pagar-ne 1800-1900. 

Els veïnat afectat s’ha posat en contacte amb la Plataforma Sant Roc Som Badalona i el Sindicat de Llogaters per obtenir assessorament i denunciar el que consideren un abús inacceptable.

Per altra banda Guanyem Badalona en Comú creu reprovable aquesta actitud del fons d’inversió, a la vegada que alerta de l’efecte que això pot tenir en el preu en el conjunt de l’habitatge i per això demana una convocatòria urgent del Consell de l’Habitatge de la ciutat, per debatre i aprovar, entre d’altres, mesures per atendre l’emergència habitacional i que també   puguin suposar el control real del preu de lloguer.

Guanyem Badalona en Comú creu imprescindible que l’Ajuntament de Badalona doni suport, assessorament als veïns i veïnes i  faci de mediador entre aquests i l’empresa Lazora.

Share This