Una moció demanarà formalment la pacificació d’aquesta via tan bon punt es posi en marxa el nou tram de lateral de l’autopista C31, la primavera de 2019

Dolors Sabater “Cal que els vianants puguin caminar amb espai i seguretat per Francesc Layret. El vehicle privat que està de pas per aquesta via ha de desaparèixer”

 

Dolors Sabater ja va anunciar la intenció de demanar la pacificació de Francesc Layret, el mateix dia que el Conseller de Territori, Damià Calvet, va posar calendari a l’obertura del nou tram del lateral que unirà els barris de Sant Crist amb la Morera i Bufalà, prevista per la propera primavera.

La moció que es debatrà al ple municipal del proper dimarts 27 de novembre ja ha estat registrada pels grups municipals d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, Esquerra-Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comú. Altres grups municipals ja han mostrat la seva predisposisció a votar favorablement aquesta moció.

De fet, la setmana passada, en el marc d’un debat obert sobre la pacificació d’aquesta via, es va constatar la vigència de la major part de l’estudi encarregat pel propi Ajuntament de Badalona el 2012, com a annex al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Aquest debat va comptar amb la participació d’entitats i ciutadania habituals del Consell Municipal de la Mobilitat Sostenible.

El citat informe detalla com amb l’obertura del lateral de la C31 es fa tècnicament viable la pacificació del carrer Francesc Layret, redirigint gran part del seu trànsit cap a la Via Augusta (que passaria a ser una via de doble sentit) o el lateral cantó mar de l’autopista C-31. Així, la circulació de vehicles per Francesc Layret es limitaria al veïnat resident amb gual, als serveis municipals i a les operacions de càrrega i descàrrega. Aquesta pacificació suposaria grans beneficis pels vianants, que guanyarien espai i seguretat, i dinamitzaria l’àrea comercial i de restauració de la zona, alhora que facilitaria l’accés als diversos equipaments municipals i a les escoles que hi ha a la zona.

L’alcaldessa de Badalona fins al juny de 2018 segueix reclamant “capgirar el model de ciutat i impulsar la mobilitat sostenible a la ciutat” i afegeix que “amb el retorn de cotxes al Passeig Marítim s’han fet passes enrere, esperem ser a temps de rectificar i que aquesta obra tan esperada prioritzi la ciutat per a les persones, la salut i l’aire més net”.

 


NdP_ Moció pacificació Francesc Layret (novembre 2018)

Share This