Guanyem Badalona en Comú, Compostela Aberta, MÉS-Estimam Palma i Zaragoza en Común exigeixen l’abdicació de Felip VI y l’obertura d’un procés per que la ciutadania pugui escollir entre Monarquía o República.

Guanyem Badalona en Comú, Compostela Aberta, MÉS-Estimam Palma i Zaragoza en Común han iniciat aquest dijous, a través de les Xarxes Socials, la campanya #ByeByeBorbones. Una crida ciutadana a manifestar la repulsa contra la Monarquia Espanyola y per exigir l’abdicació de Felip VI i l’opertura d’un procés per que la ciutadania pugui escollir entre Monarquia o República.

Les formacions municipalistes afirmen que la renúncia a l’herència de Joan Carles de Borbó per part de Felip VI, aprofitant la crisi del Covid-19 perquè passi desapercebuda, demostra, un cop més, que la Casa Reial és una institució corrupta. «El cas s’afegeix a tots els que hem viscut les últimes dècades. Un temps durant el qual l’obscurantisme oficial ha permès a rei emèrit pastar una fortuna des de la impunitat que li permetia el seu càrrec».

Per aquests motius, des del municipalisme d’esquerres, Guanyem Badalona en Comú, Compostela Aberta, MÉS-Estimam Palma i Zaragoza en Común s’oposen a «una institució caduca» i aposten per la «ruptura democràtica». En aquest sentit, exigeixen la immediata abdicació de Felip VI i la posada en marxa, un cop acabada l’actual crisi sanitària, d’un procés que permeti a la ciutadania decidir entre Monarquia o República. «És ineludible que el poble es pronunciï», asseguren.

Així, i per fer visible la repulsa popular cap a la Monarquia, les formacions municipalistes convoquen a tota la ciutadania a compartir aquest diumenge 22 de març, a partir de les 19 hores, una fotografia amb un cartell casolà amb l’escrit de #ByeByeBorbones, acompanyada de la mateixa hashtag.

Share This
Warning: file_put_contents(): Only 0 of 137 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/home/guanyembadalona.org/web/wp-content/themes/Divi/core/components/cache/File.php on line 107