L’oposició d’esquerres a l’Àrea Metropolitana s’absté en la votació dels pressupostos

El grup mixt d’esquerres ha fet públic un comunicat en que lamenta que el Govern de l’AMB (format per En Comú, PSC, ERC i Junts per Catalunya) no hagi comptat amb l’oposició per treballar l’elaboració del Pressupost 2021. 

Aquesta tarda, els grups polítics de Decidim Ripollet, Guanyem Badalona i Compromís i Acord per Torrelles han fet públic un comunicat valorant els pressupostos presentats pel govern metropolità presidit per Ada Colau, i compost per diversitat de partits. El grup mixt ha denunciat que no se’ls ha donat oportunitat de participar en la proposta de pressupostos i segons esmenta el comunicat, participarà del procés d’al·legacions. 

“Som les dues úniques alcaldies de l’AMB que no formem part del Govern (Torrelles i Ripollet) i pensem que mereixem ser escoltats” Afirma J.M. Osuna, alcalde de Ripollet. 

No tot són crítiques, i és que els municipalistes de l’oposició valoren “positivament l’esforç que s’ha fet de programar i buscar nous recursos en diferents àmbits clau per tal de poder afrontar la crisi social derivada de la pandèmia”. Alerten, però, de la falta de transparència en els òrgans de AMB, constatat per l’informe de la sindicatura de comptes en l’exercici 2016. Demanen que el govern es pronunciï i que es publiqui qui ha signat el codi ètic.

Els municipalistes de Ripollet, Badalona i Torrelles consideren que els pressupostos de l’AMB 2021 segueixen sense donar resposta a una de les principals demandes de la ciutadania, el mètode de recaptació del Tribut Metropolità i la manca de concreció pel que fa al pla d’ajudes i d’inversions per a la segona corona metropolitana. 
“Hem rebut la convocatòria in extremis, amb menys d’una setmana per consultar la documentació d’un pressupost que frega els 900 milions d’euros i que 24h abans del ple extraordinari estava incompleta.” Declara Nora San Sebastián, de Guanyem Badalona. Finalment, expliquen en el mateix comunicat que aquestes raons són les que els han dut a abstenir-se en el ple metropolità d’aprovació dels pressupostos de dimarts 10 de novembre.

Share This