• La setmana passada es van produir 2 atacs xenòfobs a Badalona que es sumen a una sèrie d’atacs que ha rebut durant any i mig per la seva condició de dona i musulmana.
  • Ens comprometem a llençar una campanya per erradicar el racisme i la xenofòbia instal·lada a Badalona durant els darrers anys per part de Xavier García Albiol i el PP.
La nostra  companya i regidora de Participació i Convivència i del Districte 6 de Badalona,  Fátima Taleb, va patir dos atacs xenòfobs durant la setmana passada. Uns fets que s’han denunciat, però que, desgraciadament, s’han anat reproduïnt durant aquest any i mig de mandat.
Des de Guanyem Badalona en Comú ens solidaritzem amb la nostra companya i regidora de Participació i Convivència i del Districte 6, Fátima Taleb. Som conscients però, que la Fàtima és només un cas dels molts que es produeixen. El discurs racista i xenòfob de l’extrema dreta, liderat aquí pel Partit Popular de  Xavier García Albiol, està fomentant aquestes actituds d’odi. 
 
A Guanyem Badalona en Comú estem profundament preocupats pel creixement del racisme i la xenofòbia que s’està produint arreu del món i que es manifesta també en l’àmbit local en ciutats com la nostra. Des de determinats sectors polítics de la dreta, s’està incentivant aquest sentiment d’odi cap a les persones d’origen estranger, culpabilitzant-les del debilitament de l’estat del benestar i del deteriorament de les condicions del mercat de treball, per tal de dividir les classes populars. D’aquesta manera, volen desviar la mirada de la ciutadania dels autèntics responsables de l’empobriment de les seves condicions de vida, aquells que ostenten el poder polític, econòmic i financer.
 
Aquest matí, la Fatima ha decidit fer pública la denúncia d’aquests atacs sistemàtics i permanents que està patint per visualitzar aquesta greu problemàtica a la ciutat. També ha decidit denunciar aquests atacs a la justícia a través dels Mossos d’esquadra i amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Badalona. Per tal de donar-li suport i denunciar les  actituds d’odi racista i xenòfob, hem posat en marxa la campanya #TotesSomFatima
A més, al Ple de demà dimarts 31 de gener, es votarà la proposta per tal que l’Ajuntament es presenti com acusació particular en la denúncia, seguint el protocol contra el racisme i la xenofòbia aprovat al municipi. 
Share This
Warning: file_put_contents(): Only 0 of 104 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/home/guanyembadalona.org/web/wp-content/themes/Divi/core/components/cache/File.php on line 107 Warning: file_put_contents(): Only 0 of 103 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/home/guanyembadalona.org/web/wp-content/themes/Divi/core/components/cache/File.php on line 107