Laia Sabater

Laia Sabater

La Diada de Sant Jordi és un dia de reivindicació de la cultura i la lectura, en què els protagonistes són les roses i els llibres, però també les entitats socials i culturals, que són les grans generadores i difusores d’aquesta mateixa cultura.

Tot i les protestes de l’any passat, el govern municipal del Partit Popular ha decidit unilateralment seguir un any més amb el model exclusivament econòmic de la Fira de Sant Jordi, i tornat a expulsar les entitats culturals fora del centre neuràlgic d’aquesta.

L’any passat ja vaig ser partícip de l’enrenou que es va formar al voltant d’aquesta festa a Badalona, i és que en aquest, com en altres casos, no estem parlant d’una fira i prou. Estem parlant de com entén el govern municipal les festes, la cultura i la ciutat amb els seus habitants: un tauler on executar les seves jugades sense tenir en compte res més que els seus propis interessos.

Per això vaig dir i repeteixo que la seva insistència a aplicar aquest model no és arbitrària. El món associatiu promou des de la seva activitat una cultura lligada a la participació i a l’actitud crítica, que xoca frontalment amb les pràctiques del PP, que prefereix promoure una “cultura de la Thermomix”, lligada al consumisme, i que li és més fàcil de controlar.

Des de Guanyem Badalona en Comú exigim que s’acabi amb aquesta utilització de la Fira de Sant Jordi amb motius purament ideològics i es retorni a les entitats i les llibreries, l’autèntic nucli de la festa, que, durant molts anys, van fer que aquest dia de la cultura no desaparegués de l’agenda de la ciutat.

Share This
Warning: file_put_contents(): Only 0 of 177 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/home/guanyembadalona.org/web/wp-content/themes/Divi/core/components/cache/File.php on line 107 Warning: file_put_contents(): Only 0 of 4 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/home/guanyembadalona.org/web/wp-content/themes/Divi/core/components/cache/File.php on line 107