Les desigualtats per raó d’identitat sexual i de gènere en el marc patriarcal vigent des de fa segles, impacten i travessen les vides de la majoria de persones de la ciutat, i cal seguir avançant amb valentia en el camí cap a l’equitat i l’eradicació de  les discriminacions i les violències. És imprescindible que l’ajuntament impulsi des de les polítiques públiques, l’empoderament de les dones, la transformació de les desigualtats i les discriminacions per les múltiples diversitats que per raó d’identitat sexual i de gènere es donen en els nostres contextos; l’eliminació de les violències de gènere, així com la promoció de l’equitat en tots els àmbits de la vida de la ciutat.

Davant la propera celebració del 8 de març de 2020, Dia Internacional de la Dona Treballadora, el grup municipal Guanyem Badalona en Comú es reafirma en el seu compromís feminista i fa les següents propostes en relació amb el Pla Estratègic Feminista Municipal que va formar part del PAM 2016-2019.

Demanem conèixer en quin punt es troba l’execució del contracte de desenvolupament del Pla Estratègic Feminista.  L’objectiu d’aquest, literalment era  “la prestació dels serveis de suport a la planificació, disseny, organització i avaluació dels projectes i activitats que es realitzen” […] “com a part de l’estratègia d’empoderament de les dones”, i que comportava la contractació de personal extern per a la dinamització de la xarxa associativa feminista, entre d’altres, així com la resta de programes i contractes previstos, com per exemple el de coeducació.

Guanyem demanarà que es presentin en un plenari del Consell de les dones quines són les accions realitzades i les previstes, així com conèixer quin és el punt en què es troben en aquest moment totes les línies endagades i que van ser traspassades el juny de 2018 a l’alcalde Alex Pastor, per haver assolit ell en aquell moment les competències de feminismes.

Hem constatat que el traspàs acurat i detallat de tots els temes que va realitzar un cop va patir la moció de censura a juny de 2018, no ha estat en molts casos ni seguits ni tinguts en compte. Desconfiem de que l’alcalde Alex Pastor hagi entomat aquesta responsabilitat tant necessària, de la mateixa manera que n’ha eludit tantes altres.

En el decurs del seguiment del Pla d’igualtat Intern de l’ajuntament, hem pogut comprovar que tota la informació de traspàs que es va fer a Alex Pastor el juny de 2018 no va ser degudament tractada ni traspassada, i considerem bona part de la feina que el govern del canvi va fer s’ha aturat. La manca de lideratge de l’alcalde Pastor respecte l’àmbit de feminisme durant 2018/2019 i el bloqueig general a què ha portat l’ajuntament fins l’actualitat ens desperten el temor que el Pla estratègic feminista estigui en risc. 

La nostra proposta és clara: cal un govern fort que impulsi temes d’urgència també en matèria d’igualtat i feminismes i que no ho aturi tot. Un govern capaç que reengegui la maquinària institucional per posar-la al servei de la gent, especialment de qui més pateix les injustícies i desigualtats.

Share This
Warning: file_put_contents(): Only 0 of 88 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/home/guanyembadalona.org/web/wp-content/themes/Divi/core/components/cache/File.php on line 107